Zeker zes baby’s omgekomen door ziekenhuisbrand in India

Louise de GraafOp televisiebeelden is te zien hoe brandweerlieden proberen het vuur te blussen. Ze zouden de brand inmiddels onder controle hebben. Over de doodsoorzaak van de jonge kinderen is nog niets bekendgemaakt. De politie zegt dat de eigenaar van het ziekenhuis op de vlucht is geslagen.

‘Hartverscheurende situatie’

De dodelijke brand leidde tot verontwaardigde reacties. “De oorzaken van dit incident worden onderzocht. Degene die verantwoordelijk is voor deze nalatigheid zal niet worden gespaard”, beloofde Arvind Kejriwal, het hoofd van de regionale regering. Hij sprak over een ‘hartverscheurende’ situatie.

De Indiase premier Narendra Modi heeft op X gereageerd op de tragedie. “Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden in deze ongelooflijk moeilijke tijd”, schrijft hij onder meer.

In India waren dit weekend ook al 27 doden gevallen door een brand in een speelhal in de westelijke deelstaat Gujarat. Onder de doden zouden volgens een politiecommissaris ten minste negen kinderen zijn. 

De eigenaar van het pand en de manager van de speelhal zijn aangehouden. Mogelijk wordt hen nalatigheid of dood door schuld ten laste gelegd.

Beelden van de brand in de speelhal zie je hieronder:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment