Zuid-Afrikaanse voetballer Fleurs overlijdt bij overval

Louise de GraafJOHANNESBURG (ANP/RTR) – Voormalig Zuid-Afrikaans jeugdinternational Luke Fleurs is doodgeschoten bij een poging van twee mannen om zijn auto te stelen. De politie in Johannesburg bevestigde dat de voetballer van Kaiser Chiefs bij een tankstation is overvallen. Een van de daders, van wie een Fleurs met een schot in de borst doodde, ging er met de auto vandoor. Van beiden ontbreekt nog ieder spoor.

“Terwijl hij wachtte om geholpen te worden door de pompbediende, werd hij geconfronteerd met twee gewapende mannen”, vertelde een politiewoordvoerder. “Hij moest uitstappen en werd in zijn borst geschoten.”

De 24-jarige Fleurs maakte deel uit van het elftal onder 23 jaar waarmee Zuid-Afrika in 2021 deelnam aan de Olympische Spelen van Tokio. Hetzelfde jaar werd hij voor het eerst geselecteerd voor de A-ploeg van zijn land, maar tot een interland kwam het nog niet.

“We werden wakker met het hartverscheurende en verwoestende nieuws van zijn overlijden”, reageerde Danny Jordaan, voorzitter van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond. “Dit is een enorm verlies voor zijn familie, vrienden, zijn teamgenoten en het voetbal in het algemeen. We rouwen allemaal om het overlijden van deze jongeman.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment