Zwitserland op EK na sterke eerste helft langs Hongarije

Louise de GraafZwitserland is het EK voetbal gestart met een 3-1-zege op Hongarije. In Keulen werd het verschil in de eerste helft gemaakt, met dank aan twee spelers die hun eerste interlandgoal achter hun naam kregen.

De Zwitsers namen na bijna een kwartier de leiding. Kwadwo Duah maakte in zijn tweede interland zijn eerste doelpunt. De aanvaller zou bij de steekbal van Michel Aebischer buitenspel hebben gestaan volgens de arbitrage, maar na ingrijpen van de VAR kon Zwitserland alsnog juichen.

Middenvelder Aebischer verdubbelde voor rust de marge met een geplaatst schot in de rechterhoek. Ook hij maakte zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg. Hongarije dwong weinig af en kende een zware opgave in de tweede helft.

De ploeg van bondscoach Marco Rossi bracht de spanning echter toch terug. Spits Barnabás Varga miste eerst een enorme mogelijkheid, maar enkele minuten later kopte hij raak op aangeven van aanvoerder Dominik Szoboszlai. Zwitserland bleef in het vervolg met moeite overeind. In blessuretijd zorgde invaller Breel Embolo met de 3-1 voor opluchting.

Vrijdag won gastland Duitsland in dezelfde groep A overtuigend met 5-1 van Schotland. De Duitsers treffen de Hongaren woensdag in Stuttgart. Zwitserland speelt diezelfde dag opnieuw in Keulen, dan tegen de Schotten.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment