2 jaar cel voor ongeluk met 3 doden, bestuurder appte vlak ervoor

Louise de GraafHun kleinzoon, uit een ander gezin, raakte zwaargewond. Naast de celstraf legt de rechtbank de chauffeur een rijverbod op van vier jaar.

Raakte 55 keer zijn scherm aan

Wasim el M. reed op 28 november 2021 in zijn bestelwagen van PostNL terug naar huis in Lent toen hij met 89 kilometer per uur op een file afreed en achter op een auto botste. Hij keek tijdens de rit vaak op zijn telefoon. 

Hij stuurde in de minuten voor de aanrijding drie berichten via WhatsApp en raakte in de 49 seconden voorafgaande aan de klap 55 keer zijn telefoon aan, stelt de rechtbank vast.

‘Dergelijk gedrag onaanvaardbaar’

De kinderen in de auto die van achteren werd aangereden kwamen uit Nijmegen, hun opa (76) en oma (75) uit Duiven. Het dodelijke verkeersongeluk is volgens de rechtbank de schuld van de chauffeur. “Hij gedroeg zich roekeloos”, zei de rechtbank.

 “Voor de man, andere verkeersdeelnemers en de samenleving als geheel moet duidelijk zijn dat dergelijk risicovol gedrag in het verkeer onaanvaardbaar is.”

De moeder van het overleden meisje liet de verdachte in haar slachtofferverklaring eerder weten dat ze het hem erg kwalijk neemt dat ze haar dochter en beide ouders kwijt is geraakt ‘omdat jij op je telefoon keek en geen aandacht voor het verkeer had’. 

‘Ik hoop dat u me ooit dit verschrikkelijke leed kan vergeven’

De vader van het jongetje dat de klap overleefde zei dat zijn zoon hersenletsel heeft opgelopen en kampt met angsten en paniekaanvallen.

De verdachte reageerde erg emotioneel op de slachtofferverklaring van beide ouders. In tranen las hij in de rechtbank in Arnhem een brief voor waarin hij zijn spijt betuigde. “Ik hoop dat u me ooit dit verschrikkelijke leed kan vergeven”, zei hij.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment