Advocaat: Thijs Römer heeft geen geld om schadevergoeding direct te betalen

Louise de GraafDe rechtbank Assen veroordeelde de bekende acteur tot een gevangenisstraf van drie maanden, een verplichte behandeling en het betalen van een schadevergoeding van in totaal ruim 13.600 euro aan zijn drie slachtoffers. Aanvankelijk ging Thijs in hoger beroep, maar later trok hij dit in.

 

Ficq zegt desgevraagd dat het klopt dat hij de schadevergoeding niet direct zal betalen. “Wat een valsigheid in deze wereld”, reageert de advocaat. “Iedereen die niet kan betalen en onvoldoende reserve heeft, zoals mijn cliënt, kan een betalingsregeling aanvragen bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dat komt iedere verdachte toe. Deze zaak heeft heel erg op de inkomsten gedrukt, het is niet een kwestie van niet willen, maar van niet kunnen. Hij kan het gewoon niet in één keer voldoen. Hij vindt dat heel vervelend, als hij het had kunnen betalen, had hij dat gedaan.”

 

Advocaat Maartje Schaap, die de slachtoffers bij staat, vindt de gang van zaken vervelend. “Het is teleurstellend. Het is inmiddels al een lang proces. Hij heeft het beroep ingetrokken en dan weet je dat zowel de straf en schadevergoeding vaststaat. Maar hij heeft niets laten horen over de schadevergoeding en laat het erop aan komen dat ik vraag wanneer ze de schadevergoeding gaan betalen. Er is kennelijk geen geld om het te betalen en dat vinden mijn cliënten erg vervelend.”

 

Thijs heeft inmiddels zijn gevangenisstraf uitgezeten. Wanneer hij niet op tijd de schadevergoeding betaalt, zal de Staat het bedrag uiteindelijk voorschieten.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment