Burgemeester Zaltbommel treedt af om plaatsen nieuwe kozijnen

Louise de GraafDe burgemeester liet in 2022 de kozijnen en ramen vervangen van het rijksmonument waar hij in woont. In de vergunning die Van Maaren had gekregen voor een verbouwing stond dat hij alleen binnenshuis ramen achter de bestaande kozijnen mocht plaatsen. 

Gewaarschuwd door aannemer

De kwestie kwam in september vorig jaar bij een controle aan het licht en in februari van dit jaar kwam dit in de openbaarheid. In maart benadrukte de burgemeester tegenover de gemeenteraad dat hij niet ‘willens en wetens’ de vergunningsregels heeft overtreden. 

Maar uit door Omroep Gelderland opgevraagde stukken blijkt dat dat geen verrassing had kunnen zijn. Daarnaast schreef Het Brabants Dagblad dat ook een aannemer hem heeft gewaarschuwd.

Volgens het overlegorgaan van de gemeenteraad wordt het belang van de gemeente ‘het beste gediend’ met Van Maarens vertrek per augustus. 

‘Verbinding staat voorop’

“De afgelopen periode ben ik op een negatieve manier in het nieuws gekomen. Dat is niet goed voor het openbaar bestuur, de gemeente Zaltbommel en voor mijzelf”, aldus Van Maaren, die zegt dat hij zich de afgelopen jaren ‘met enthousiasme’ en ‘met veel plezier’ heeft ingezet voor Zaltbommel. “Voor mij staat het zoeken van de verbinding altijd voorop, en dat is nu niet meer mogelijk.”

De zestigjarige Van Maaren was sinds september 2019 burgemeester van Zaltbommel. Daarvoor bekleedde hij zeven jaar dezelfde functie op Urk.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment