Dode en gewonden bij ongeval met kabelbaan in Turkije

Louise de Graaf


Bij een ongeluk met een kabelbaan in de Turkse badplaats Antalya zijn een dode en meerdere gewonden gevallen. Een stuk van een mast van de kabelbaan brak af en raakte een van de cabines, waarvan vervolgens de bodem wegviel. Acht mensen stortten de diepte in. Een 54-jarige man is daarbij om het leven gekomen. De overige slachtoffers raakten gewond, volgens Turkse media.

Ruim 170 mensen kwamen door het stilvallen van de kabelbaan vast te zitten in 24 cabines. Turkse hulpverleners hebben een enorme reddingsoperatie met meer dan 540 mensen op touw gezet om de toeristen uit de cabines te halen. 

Vanmorgen zijn er volgens de autoriteiten nog steeds 43 mensen die in acht cabines vastzitten. De rest is al uit de benarde positie bevrijd.

Iedereen

Lees ook:

Iedereen gered uit kapotte kabelbaan Pakistan

Voor de operatie zijn ook gespecialiseerde bergbeklimmers uit andere delen van Turkije ingevlogen. Er wordt onder meer gebruikgemaakt van helikopters en drones.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De kabelbaan is van de kust naar een berg met een uitzichtpunt en een restaurant anderhalve kilometer verderop. De kabelbaan stamt uit 2017 en is eigendom van de gemeente Antalya.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS. 

Bron: RTL Nieuws / ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment