Eerste fatale aanval 71-jarige vrouw door zwarte beer in Californië

Louise de GraafPatrice Miller werd afgelopen november dood in haar huis aangetroffen door een sheriff uit Sierra Country, die naar het adres werd opgeroepen om polshoogte te nemen nadat de vrouw al enige dagen niet in de gemeenschap was gezien.

“Toen we kwamen opdagen, zagen we onmiddellijk bewijs van het binnendringen van beren in het huis”, vertelde Mike Fisher, de sheriff van Sierra County. “De deur was kapot en er lag berenpoep op de veranda.”

Het ministerie van Vis en Wilde Dieren van Californië heeft bevestigd dat het incident de eerste bekende en gedocumenteerde dodelijke aanval van zwarte beren is in de geschiedenis van Californië. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

DNA-testen

De afgelopen jaren is er in de regio sprake van een toename van het aantal inbraken door beren.

De beer die verantwoordelijk was voor de aanval werd later in een klein bergstadje vlakbij het Tahoe National Forest in de val gelokt en geëuthanaseerd. De autoriteiten hebben DNA-testen gebruikt om te bevestigen dat het om de dezelfde beer ging.

“Gezien het escalerende gevaar dat het gedrag van de beer met zich meebracht en de onmiddellijke dreiging die het vormde voor de bewoners, hadden agenten geen andere keuze dan de beer te euthanaseren in het belang van de openbare veiligheid.”

Grote klootzak

De dochter van de gedode vrouw zegt dat beren regelmatig proberen binnen te komen ‘door kapotte ramen’, en dat haar moeder er fysiek een had geslagen om te voorkomen dat die haar woning binnenkwam. Naar verluidt had ze een beer, die regelmatig op bezoek wilde komen, een ‘grote klootzak’ genoemd.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment