Jaar na ‘Netflix-waardige’ goudroof Canada verdachten opgepakt

Louise de GraafHet was gisteren precies een jaar geleden dat een container met goud verdween van de luchthaven van Toronto. 

Goudstaven en cash

De kostbare lading van 6600 goudstaven was net uit Zwitserland gearriveerd op de luchthaven Pearson. Naast 13,5 miljoen aan goud zat er ook voor bijna 2 miljoen euro aan contant geld in de container. 

De diefstal werd ‘s avonds gepleegd door een man met een vrachtwagen en vervalste papieren. De lading werd door de man in zijn eigen truck geladen en verdween van de luchthaven als een container met visproducten. 

De politie heeft naast de vijf opgepakte verdachten nog vier anderen op het oog. Onder de verdachten zijn twee mensen die voor Air Canada werken of dat eerder deden. Drie zijn er nog voortvluchtig, onder wie ook de 25-jarige bestuurder van de vrachtwagen. 

‘Sensationele zaak’

Het was volgens de politie een uitermate geraffineerde georganiseerde goudroof, gepleegd door een groep zeer goed georganiseerde criminelen. “Het is een sensationele zaak die mogelijk in een Netflix-serie past”, zei politiechef Nishan Duraiappah tijdens een persconferentie. 

Van de 13,5 miljoen euro aan gestolen goudstaven vond de politie nog maar 61.000 euro terug. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment