Johan Derksen deelt echte reden van afwezigheid in Vandaag Inside

Louise de GraafDe analist, die zichtbaar en hoorbaar weer de oude was, kampt al jaren met de gevolgen van en een terugkerende een liesbreuk. Het ging donderdag onderweg naar de studio van Vandaag Inside mis in de auto. “Ik zat gisteren in de auto en er zat een darm klem. Nou, dan wil je niet weten hoe pijn dat doet. Je kunt niet meer zitten en je kunt ook niks met je benen doen daar.” 

Johan, die op dat moment ‘zeiknat van het zweet’ was, vroeg zijn chauffeur om rechtsomkeert naar huis te maken. “Ik ben in mijn bed gaan liggen met die benen wijd, maar dat hielp niet en ik had pijn in mijn pens, jongen. En dan in één keer voel je: tjoep. En dan is het over.” 

Uiteraard werden er tijdens het verhaal van Johan op z’n VI‘s grappen gemaakt, maar de scheur in z’n buikvlies waar Johan naar eigen zeggen mee kampt kan ook ‘heel gevaarlijk’ zijn. “Er kan een perforatie komen en dan zit er een gat in je darm en dan moeten ze een heel stuk darm weghalen. Daar hebben ze ook voor gewaarschuwd”, legde Johan uit. “Het is heel vervelend. Alleen mensen die een liesbreuk hebben gehad weten wat het is. De rest is abracadabra… Maar het is veel erger dan menstrueren, bijvoorbeeld.”

De Snor zei volgende week naar de dokter te gaan. “Ik ga nu wat laten doen ja”, zei hij over de nodige operatie in het ziekenhuis, waar ze Johan eerder volgens hem ‘niet serieus’ namen.

Wilfred Genee gaf Johan nog een liesbreukband cadeau en weet nu wat hem te doen staat als Johan tijdens een uitzending zo’n aanval krijgt: hem ‘op tafel gooien’. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment