Kijkers American Conspiracy: The Octopus Murders houden slapeloze nachten over aan documentaire

Louise de GraafDenk je aan zelfdoding? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl.

De Amerikaanse journalist deed onderzoek naar een samenzwering die hij The Octopus noemde. Dit zou gaan over een verborgen organisatie die verband houdt met gestolen spionagesoftware van de overheid, over een reeks onopgeloste moorden én de grootste politieke schandalen van de twintigste eeuw. 

Onderzoeker Christian Hansen besloot jaren na de dood van de journalist het verhaal – dat hem zijn leven kostte – te ontrafelen en te documenteren. Ook deed hij onderzoek naar de waarheid achter zijn dood. 

Kijkers van de documentaire zijn onder de indruk en in shock na het zien van de beelden. ‘Ik ben absoluut verbijsterd’, schrijft iemand op ‘X’. Sommigen verdiepen zich nu ook in de wereld van complottheorieën. ‘Geen idee hoever ik in het konijnenhol van de complottheorie ben gevallen tijdens het kijken naar Netflix’s Octopus Murders, maar wauw… het is moeilijk om ervan af te komen.’ Deze kijker is druk bezig met het smeden van een eigen complottheorie: ‘Ik probeer erachter te komen waarom Netflix ons dit zou laten zien. Ik ben banger geworden voor onze regering door hiernaar te kijken.’

De vierdelige serie is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment