Man opgepakt voor bedreiging Marktplaats in Amsterdam

Louise de Graaf



De man had gistermiddag gedreigd om naar het Marktplaatskantoor te komen en om zich heen te zullen schieten.

‘Veilig vast’

Na de bedreiging  stuurde Marktplaats zijn medewerkers direct naar huis. Dat gebeurde ook bij BNR Nieuwsradio en het FD, mediabedrijven die in hetzelfde pand zijn gevestigd. De live-uitzending van BNR ging vanaf een andere locatie overigens wel gewoon door.

Nu de man is gearresteerd, zendt BNR weer uit vanaf de vertrouwde locatie. BNR-hoofdredacteur Marc Adriani daarover: “Gisteravond laat kregen we een bericht van de politie dat er een verdachte is aangehouden. Dat zou de man zijn die al die bedreigingen deed richting Marktplaats. Die zit veilig vast, dus toen hebben wij na spoedoverleg besloten vanochtend weer terug te gaan naar de studio.”

Het ging volgens Adriani wel degelijk om een ‘acute dreiging’, ook al vond de politie de ontruiming van het bedrijvenpand onnodig. “Het is onduidelijk hoe het precies gegaan is. Wij hebben natuurlijk niet de tijd om eindeloos met de politie te overleggen omdat we heel snel wilden handelen. Hoe dat precies gegaan is, is nog wel iets om nog eens goed te evalueren. De veiligheid van mediabedrijven in Amsterdam staat bij ons heel hoog in het vaandel, dus dat zal nog wel komen.”
 



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment