Quinty Trustfull wilde jong moeder worden: ‘Waarom wachten?’

Louise de GraafQuinty en Orlando hebben twee kinderen samen: dochter Moïse (28) en zoon Kayne Dino (26). Quinty wist altijd al dat ze jong moeder wilde worden. Toen ze haar huidige man en oud-profvoetballer Orlando ontmoette op haar negentiende, kwam ze erachter dat ook hij jong kinderen wilde krijgen. In haar column schrijft ze hierover: ‘Tijdens een vakantie op Curaçao kwam het gesprek op kinderen. Bij zonsondergang op het strand vertelde Orlando dat hij als klein jongetje al tegen zijn moeder zei dat hij jong kinderen wilde krijgen. Net als ik!’ 

Op haar tweeëntwintigste vroeg Quinty zich af of ze niet nog een jaartje moest wachten. ‘Zijn we niet te jong?’ vroeg ze Orlando. Het koppel kwam tot de conclusie dat er geen reden was om te wachten, aangezien ze dit beiden zo graag wilden. ‘We hadden een fijn huisje, goed werk en het allerbelangrijkste: liefde voor elkaar.’ Daarom besloot ze na terugkomst van de vakantie op Curaçao direct met de pil te stoppen. 

Niet veel later was het al raak. ‘Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik een modeshow voor Nike liep met strakke sportkleding aan. Ik keek naar mijn buik en die was wat opgezet’, blikt het voormalige model terug. ‘Hè, wat vreemd, dacht ik. Ik heb niks geks gegeten, zou het…’ Eenmaal thuis deed ze zwangerschapstest, die aangaf dat ze in blijde verwachting was. Ze besloot Orlando meteen te verrassen: ‘Orlando was nog aan het trainen bij Feyenoord, dus ik sjeesde naar de winkel om een speen te kopen met best dad erop. Ik stond hem in de hal op te wachten met een enorme glimlach.’

Toen hij het speentje van Quinty kreeg, kon Orlando het haast niet geloven. ‘Huilend van geluk vielen we elkaar in de armen.’

Bij Quinty’s moeder, die inmiddels is overleden, moest het nieuws over haar jonge zwangerschap wel even indalen. ‘Mijn moeder zei: ‘Ik ben negenenveertig en word nu al oma’.’ Op haar sterfbed bedankt ze Quinty echter voor deze keuze: ‘Lieverd, ik wil je bedanken dat je zo jong moeder bent geworden. Ik heb negen jaar intens van je kinderen mogen genieten. Gelukkig zijn ze oud genoeg om mij zich te herinneren. Je hebt me de dolgelukkigste oma van de wereld gemaakt.’ 

De moeder van Quinty overleed op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. De kinderen van de presentatrice waren toen negen en zes jaar oud.

Quinty presenteerde dertien jaar lang Koffietijd. De stop ervan viel rauw op haar dak: Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment