Rubiales waarschijnlijk begin april gearresteerd in corruptiezaak

Louise de GraafDe van corruptie verdachte voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, keert op 6 april terug in Spanje en wordt dan waarschijnlijk gelijk gearresteerd. Dat meldt het Spaanse persbureau EFE op basis van een brief van Rubiales’ advocaat en informatie van de politie. De veelbesproken Rubiales zit nu nog in de Dominicaanse Republiek en ontliep mede daardoor woensdag een arrestatie bij grootschalige huiszoekingen.

In het strafrechtelijke onderzoek naar corruptie rond de toewijzing van de Spaanse Super Cup aan Saudi-Arabië werden woensdag al zeven mensen gearresteerd. Ook het huis van Rubiales in Granada en het hoofdkantoor van de Spaanse bond in Madrid werden doorzocht. Waarschijnlijk volgen er nog meer arrestaties.

In de woensdagochtend geschreven brief aan de onderzoeksrechter, die persbureau EFE nu heeft ingezien, zegt de advocaat van Rubiales niet te weten of zijn cliënt bij zijn terugkeer zal worden aangehouden. “Maar we willen duidelijk maken dat hij volledig ter beschikking staat van de rechtbank om het lopende onderzoek op te helderen”, aldus de advocaat.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment