Schildpad levend begraven in Amsterdam: verdachte aangehouden

Louise de GraafNa de ontdekking waren de getuigen ontsteld en stomverbaasd. Ze besloten direct het diertje onder hun hoede te nemen en 112 te bellen. De verdachte, die tevens eigenaar was van de schildpad, kon worden aangehouden.

Verwaarloosd

De schildpad bleek verwaarloosd. Hij was te mager en had ontstoken ogen, laat de politie weten aan Editie NL. Na het incident is de schildpad overgebracht naar een opvang om op te knappen en mogelijk herplaatst te worden.

De verdachte is na zijn aanhouding verhoord. Justitie zal verder bepalen wat er nu moet gebeuren, meldt de politie.

Vaker gedumpt

Jaarlijks worden honderden schildpadden gedumpt. Soms heeft dat te maken met de toewijding die nodig is om het dier te verzorgen. Zo moet de bak van een schildpad regelmatig schoongemaakt worden en heeft het dier warmtelampen en de juiste voeding nodig. Dat loopt in de kosten én kost veel tijd. Dan te bedenken dat een schildpad wel 40 jaar oud kan worden.

De politie doet naar aanleiding van het incident in Amsterdam daarom een oproep: “Wees u bij de aanschaf van een huisdier bewust van de verzorgingseisen en of u dus de nodige verzorging kunt geven aan een dier.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment