Veteraan WOII op 100-jarige leeftijd getrouwd bij stranden Normandië

Louise de GraafHarold en ‘jonkie’ Jeanne zijn samen bijna twee eeuwen oud. Maar de bruid maakte duidelijk dat leeftijd niks zegt. “Liefde is niet alleen voor jonge mensen. Wij krijgen ook vlinders in onze buik. En we maken zo ook nog eens wat mee”, zei Jeanne, gekleed in een jurk uit de jaren 40 van haar moeder.

De twee trouwden in het iconische gemeentehuis van Carentan, een plek waar zwaar werd gevochten 80 jaar terug. Veel naasten, sommigen gekleed in kleding uit de Tweede Wereldoorlog, stonden al een uur van tevoren langs de kant om het bruidspaar te begroeten.

Het koppel krijgt een bijzonder huwelijksfeest vanavond. De Franse president Emmanuel Macron en de Amerikaanse president Joe Biden dineren met het koppel in Parijs. 

“Liefde is voor altijd”, zei de burgemeester van het dorp nadat hij het koppel had gehuwd. “Ik hoop op het allerbeste voor hen, op geluk.”

Omdat beiden niet woonachtig zijn in Carentan is het huwelijk voornamelijk symbolisch. De burgemeester liet weten dat hij geen buitenlanders mag trouwen die niet woonachtig zijn in het dorp. Maar het koppel kan het wel officieel maken als ze dat zouden willen wanneer ze terug in de VS zijn.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment