‘Als ik ooit een trouwjurk ga uitzoeken, neem ik niet de vriendinnen van Anneke mee’

Louise de Graaf


Na de ongemakkelijke perikelen tussen Sarath en Malou is de match tussen Jeppe en Jantine in Married at First Sight een verademing om te zien. Ik word zo enorm blij van Jeppe. Wat een vrolijkheid en positiviteit straalt die jongen uit. Hun families zien het helemaal zitten en ik ook. En, niet geheel onbelangrijk, het stel vindt elkaar ook hartstikke leuk: “Het is een knapperd”, vindt Jeppe. 

Als een van de eerste deelnemers uit de geschiedenis van het datingprogramma weet Jeppe een einde te maken aan dat tenenkrommende eerste dansmoment. “Kom erbij mensen, dit is toch veel te ongemakkelijk!” roept hij naar zijn bruiloftsgasten. Applaus voor Jeppe! Zijn trouwdag kan sowieso niet meer stuk wanneer hij niet op de bank hoeft te slapen. Als een ware gentleman maakt hij geen moves tijdens de huwelijksnacht en tilt hij Jantines koffer richting Schiphol. Daarmee scoort hij punten, vindt Jantine. Ze kan er niet bij: “Mijn droom is uitgekomen, ik ben getrouwd!”

Bij Sarath en Malou gaat het er heel anders aan toe. Zij bewijzen hoe ongelooflijk ongemakkelijk televisie soms kan zijn. Sarath legt nog net niet de rode loper uit voor Malou en hij gaat helemaal mee in haar prinsessengedrag. “Als het moet, slaap ik op de gang”, verkondigt hij. Jeetje Sarath, blijf je een beetje bij jezelf? Het toppunt is toch wel Malous reactie op de bestemming van hun huwelijksreis. Zweeds Lapland. Een droombestemming als je het mij vraagt. Maar niet voor Malou. Ze heeft flink de pest in. Blanes, dáár had ze heen gewild, niet naar een ijskoude bestemming. En ook nog eens 80 procent kans op regen komende woensdag. Het zit allemaal niet mee. Als Sarath haar wil opbeuren, moet hij daarmee ophouden; Malou vindt het niks en het blijft niks. Arme Sarath. Dat gaan nog lange huwelijksweken worden, voor zolang als het duurt.

Kersverse bruidegom David woont nog bij zijn moeder, dus verwacht geen ‘magic‘ in zijn ‘bedroom‘. Zijn aanstaande is Kim, een superknappe en spontane schooljuf die maar wat graag huisje, boompje, beestje wil. Ik moet wel een beetje wennen aan David, om eerlijk te zijn. Ik kan hem niet goed peilen, maar misschien is hij gewoon onzeker en daardoor gereserveerd? David blijkt de koning van de onhandige opmerkingen. “Jij bent de mooiste”, zegt hij als hij Kim ontmoet bij het altaar. Aaah, dat is lief, dacht ik nog. Maar daar moet zijn aanstaande maar niet aan gaan wennen, verklaart hij. Hij klonk ‘niet als zichzelf’. Nou, lekker dan.

Toch slaat de vonk over tussen de twee. Tijdens het feest lijkt het net of Kim en David elkaar al jaren kennen en na al die tijd in het huwelijksbootje stappen. En ‘er zou meer kunnen gebeuren dan alleen slapen’, bekent David. Zie je? Dit zou nog weleens een heel goede match kunnen worden!

Het kersverse koppel Annette en Dirk is het kleurrijkste setje tot nu toe. Twee paradijsvogels bij elkaar. Zou dat goed gaan? Anneke is klaar met foute mannen. “Trouw mij maar”, roept ze, “ik ben er klaar voor!” Dirk herken je aan zijn kleurrijke, maar soms onooglijke overhemden. Hij is ‘coach’ en hoopt op een partner met dansritme, zodat hij kan ‘zwieren over de dansvloer’.

Als ik ooit een trouwjurk ga uitzoeken, zou ik niet de vriendinnen van Anneke meenemen. Ik zou hun afkeurende blikken, stellige nee’s en snoeiharde commentaar – “je hebt een soort van bilspleet aan de achterkant” – niet aankunnen. Gelukkig laat Anneke zich niet van de wijs brengen. Ondanks alle kritieken gaat zij voor jurk nummer drie, een ‘Anneke-jurk’. Good for you, girl! En daar zwiert ze in haar jurk richting het altaar. Maar hè, zie ik het goed? Anneke en Dirk zoenen elkaar meteen plat op de mond. Nou ja! En nog een keer! Vervolgens keurt Anneke Dirks flamboyante bloemenschoenen ook nog goed. Zou deze match een schot in de roos zijn?

Als het goed is staat ons nog heel wat te wachten. Expert Eveline hint namelijk op ‘vuurwerk’:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment