Coach Oranje-opponent Polen rekent op Lewandowski in tweede duel

Louise de GraafBERLIJN (ANP/AFP) – Bondscoach Michal Probierz van Oranje-opponent Polen denkt dat hij waarschijnlijk weer de beschikking heeft over sterspeler Robert Lewandowski voor de tweede EK-wedstrijd tegen Oostenrijk. Dat zei de coach twee dagen voor het eerste duel met het Nederlands elftal van zondag. De spits liep maandag in de oefeninterland tegen Turkije een spierscheuring op.

Sommige media twijfelden over de inzetbaarheid van Lewandowski in de groepsfase, maar Probierz denkt er anders over. “Robert zal waarschijnlijk de ploeg versterken voor de wedstrijd tegen Oostenrijk. Ik ben verbaasd als ik reacties lees dat het onmogelijk is als een spier gescheurd is. Er zijn verschillende gradaties van zo’n blessure”, zei de bondscoach tijdens een persconferentie.

“Er zit vooruitgang in zijn behandeling, de medische staf doet er alles aan om hem weer op de been te krijgen. Robert doet vandaag een individuele training, maar je moet de fysiotherapeuten om details vragen. Ik vraag ze niet naar zulke dingen omdat ik ze volledig vertrouw. Net zoals ik een buschauffeur niet vertel welke kant hij op moet”, aldus Probierz.

Naast Lewandowski viel ook Karol Swiderski tegen Turkije uit met een blessure. Hij verstuikte zijn enkelgewricht, maar traint inmiddels alweer mee met de selectie. Oud-Ajacied Arkadiusz Milik mist het EK door een blessure. Oranje en Polen spelen zondag hun eerste wedstrijd op het EK in Hamburg. Frankrijk en Oostenrijk zijn de andere landen in de poule.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment