Edith legt uit waarom er bij haar in Winter Vol Liefde maar drie mannen langskwamen

Louise de GraafWaar Marco in Noorwegen de een na de andere dame teleur moet stellen, is de opkomst bij Edith, die samen met haar 14-jarige zoon Mats in Tirol woont, nogal minimaal. Dat heeft een reden, zo legt ze uit. ‘Je kiest zelf uit de ingezonden video’s en ondertussen worden alle dames/heren gescreend en moet iedereen een verklaring van goed gedrag afgeven’, vertelt ze in een Q&A op Instagram. ‘Uiteindelijk mag je tot maximaal zes kandidaten kiezen. Ik heb maar drie mannen kunnen kiezen vanwege weinig aanmeldingen. Mannen melden zich niet zo snel aan voor een televisieprogramma. Wat heel jammer is, want het is echt een superleuke ervaring.’

Ondanks die ‘superleuke ervaring’, moet Edith ook nog iets van het hart. “De afgelopen vier weken, waarvan zeker de laatste twee, viel het mij op dat er ook veel negatieve berichten waren op de socials. Niet alleen bij mij, maar ook bij de anderen. Ik ergerde mij vooral aan het taalgebruik, vooral hoe mensen echt kwetsende berichten hebben geschreven”, doet ze zaterdag haar verhaal in een korte video op Instagram. 

“Kijk, wij volwassenen kunnen daar wel mee omgaan, maar er is ook heel veel jeugd die op Facebook zit en Instagram en Twitter. Zij lezen dit ook. Kennelijk vinden we dit het nieuwe normaal.” Ook haar zoon Mats krijgt ermee te maken. “Dus voordat jullie wat plaatsen, wat je er ook van vindt, denk na wie dit ook kan lezen. (…) Dit kan echt niet.”

Winter Vol Liefde kijk je terug bij Videoland.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment