Evi Hanssen en Nellie Benner openhartig over verlies moeders: ‘Ze was er klaar voor’

Louise de GraafTijdens hun reis vertellen ze elkaar over hun overleden moeders. Evi deelt het verhaal van de hare, die vijf maanden eerder na een ziektebed van anderhalf jaar euthanasie onderging. “Om 14.00 uur kwamen de artsen. Om 12.30 uur hadden we met z’n allen afgesproken bij mijn mama”, vertelt Evi. “Toen heb ik mijn mama in de rolstoel meegenomen naar haar slaapkamer.” Samen met haar stiefvader kleedde ze haar moeder aan, deed haar make-up en sieraden om. Ondanks de tranen herinnert Evi zich dit moment met een glimlach. Toch houden beide vrouwen het niet droog.

Tijdens het afscheidsmoment hebben Evi en haar familie foto’s gemaakt, samen gekletst en gelachen. “We hebben nog allemaal heel rustig afscheid kunnen nemen van haar. Toen was ze er klaar voor. Ze kreeg een spuitje en toen viel ze gewoon zachtjes in slaap. Super-, supermooi.”

Nellie vertelt ook over haar moeder, die in eerste instantie dacht dat ze een verstopte darm had. Bij het ziekenhuisbezoek bleek het alvleesklierkanker te zijn. “Dat is echt een heel stille moordenaar. Toen zei de arts: ‘Je hebt nog zes tot negen maanden te leven'”, vertelt de radio-dj. Ze overleed sneller dan verwacht. “Ze was een weekje in het ziekenhuis. Vanaf die week heeft ze nog maar 14 dagen geleefd, dat was echt heel kort.”

Toen het moment kwam dat haar moeder zei dat er niet eens meer een klein beetje lol was, kwam Nellie tot het besef dat ze haar moest laten gaan. Ze vertelt het verdrietige verhaal met tranen in haar ogen. 

“We hebben twee mama’s op de achterbank, daar ben ik van overtuigd”, zegt Evi vol trots. De twee vinden duidelijk troost bij elkaar. Op het einde van hun reis, hoog op een berg in Colombia, roepen Evi en Nellie heel hard “Mamaaaa!” ter ere van hun moeders.

Ondanks het grote verdriet rond het overlijden van haar moeder stond Evi toch een week later weer op het podium. Aan RTL Boulevard liet ze toen weten hoe het met haar ging:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment