Feyenoord start met Van den Belt tegen FC Twente

Louise de GraafThomas van den Belt begint met Feyenoord aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De middenvelder vervangt Calvin Stengs, die onvoldoende fit is om in actie te kunnen komen. Ook Bart Nieuwkoop heeft weer een basisplaats. Hij krijgt op de rechterflank de voorkeur boven Javairô Dilrosun.

Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh zitten weer bij de selectie van Feyenoord, na hun duels met Algerije en Gambia op de Afrika Cup. Zij zitten op de bank als er om 14.30 uur wordt afgetrapt in De Kuip.

FC Twente begint met Daan Rots als spits. Manfred Ugalde ontbreekt bij de club uit Enschede omdat hij op het punt staat een lucratief contract bij Spartak Moskou te tekenen. Ricky van Wolfswinkel en Sem Steijn waren afgelopen week ziek. Trainer Joseph Oosting heeft ze niet in zijn basisformatie opgenomen. Hij denkt dat ze wel kunnen invallen.

Feyenoord staat tweede in de Eredivisie, met een voorsprong van 5 punten op het als derde geklasseerde FC Twente. De nummer 2 van de eindstand plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van het nieuwe seizoen in de Champions League. De nummer 3 mag aan de voorronden van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal deelnemen.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment