Korpschef is vies politiebureau in VS zat: ‘Ratten zijn hier high van de wiet’

Louise de GraafDe politie van New Orleans is al sinds 1968 gevestigd in hetzelfde gebouw in de stad. En dat kan zo niet langer, heeft korpschef Anne Kirkpatrick gisteren aan de gemeente laten weten. 

Kirkpatrick is sinds oktober korpschef in de stad. Zij ziet het als haar eerste taak om agenten in een veilige omgeving te laten werken. 

Kakkerlakken en kapotte liften

“Je kan je niet voorstellen hoe vies het hier is”, legde Kirkpatrick aan de gemeente uit. Dat ligt niet aan de schoonmakers. “Die verdienen een prijs omdat ze proberen schoon te maken wat niet schoon te krijgen is.”

Agenten zouden rattenkeutels op hun bureaus vinden, er lopen kakkerlakken door het gebouw, liften werken niet en de airconditioning houdt er volgens Kirkpatrick regelmatig mee op. “Er zijn geen toiletten beschikbaar”, voegde ze daaraan toe. 

Inmiddels zijn de ratten dus ook gesignaleerd in de ruimte waar het bewijsmateriaal ligt opgeslagen. “De ratten die onze marihuana hebben opgegeten zijn hartstikke high”, zegt ze. Persbureau AP heeft het korps gevraagd of er bewijs is voor de ratten die stoned zijn, maar kreeg nog geen reactie. 

Te warm of te koud

Er werken ruim negenhonderd agenten vanuit het bureau. “We weten allemaal dat de faciliteiten sterk verouderd zijn”, laat een gemeenteraadslid aan lokale media weten. “Vorig jaar was het zo warm dat het bureau de deuren moest sluiten. Soms is het er zo koud dat agenten de deur niet kunnen openen.”

De gemeente onderzoekt of het tijdelijk een ruimte in de binnenstad van New Orleans kan huren voor de politie. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment