Nabestaanden Carlo Heuvelman woedend om vrijspraak: ‘Vertrouwen in rechtsstaat kwijt’

Louise de GraafDe ouders en partner van Heuvelman waren niet in de rechtbank aanwezig, maar volgden die op een andere locatie. “De uitspraak is heel hard bij hen binnengekomen”, reageerde hun advocaat Edwin Bosch na de uitspraak tegen RTL Nieuws. “Ze zijn woedend en voelen zich niet gehoord. Eigenlijk zijn ze het vertrouwen in de rechtsstaat verloren. Dat klinkt heel hard, maar zo wordt het wel gevoeld.”

‘Zwijgen wordt beloond’

“Het kan toch niet zo zijn dat er iemand wordt doodgeschopt en daar niemand verantwoordelijk voor is. Dat gaat er bij mijn cliënten niet in”, vervolgde de advocaat. “Het kan niet zo zijn dat die hele groep van niets weet. Dat kán gewoon niet. Het zwijgen wordt nu beloond.”

Ook het OM is teleurgesteld. Justitie had een celstraf van 10 jaar geëist tegen Sanil B. voor de doodslag op Heuvelman en twee andere pogingen tot doodslag. Voor de dood van Heuvelman werd B. vrijgesproken. Het hof veroordeelde hem wel tot een celstraf van 32 maanden waarvan drie voorwaardelijk voor openlijk geweld en de twee pogingen tot doodslag.

Bekijk hier de uitspraak van het hof in de zaak-Carlo Heuvelman:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment