Nederland gaat opnieuw voedselpakketten droppen boven Gaza

Louise de Graaf“Er is een tekort aan alles in Gaza, hongersnood dreigt. Daarom droppen Nederland en Jordanië de komende dagen voedselpakketten langs de kustlijn. Tegelijk moet hulp via land sneller, beter en in grotere volumes Gaza bereiken”, zegt de minister.

Bruins Slot was de afgelopen dagen in Egypte, de Palestijnse gebieden en Israël. Ze heeft in Israël onder meer aangedrongen op het toelaten van meer hulp tot Gaza, een verplichting die Israël ook al kreeg opgelegd van het Internationaal Gerechtshof tijdens een voorlopige uitspraak in januari. Volgens meerdere mensenrechtenorganisaties verzaakt Israël daarin. 

Ook op Twitter laat Bruins Slot weten dat de hulp aan Gaza hard nodig is:

Begin februari dropte Defensie twee avonden achter elkaar met een C-130 Hercules-transportvliegtuig hulpgoederen bestemd voor een Jordaans veldhospitaal in Gaza. Dat gebeurde samen met een toestel van de Jordaanse luchtmacht.

Vliegtuigen van Jordanië, de Verenigde Staten, Frankrijk en Egypte hebben deze week ook al voedsel afgeworpen boven Gaza. Meer dan 2,3 miljoen mensen in Gaza zijn op de vlucht en er is een zeer groot tekort aan allerlei levensmiddelen zoals water, voedsel en medicijnen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment