Oostenrijker Arnautovic is Nederland nog altijd dankbaar

Louise de Graaf΅Het was mijn tweede huis, ik ben daar gaan voetballen toen ik erg jong was”, vertelde Arnautovic over zijn periode bij FC Twente, waar hij van 2007 tot 2010 speelde. “Ik heb veel geleerd van het land en de mensen die er wonen. Nederlandse mensen zijn erg aardig. Ik verbleef toen bij een gastgezin en ben erg goed verzorgd. Het was een geweldige ervaring. Het is morgen voor mij wel speciaal, ja.”

Voor Arnautovic is het zijn derde EK. De huidige aanvoerder pakte met zijn land maar 1 punt op het EK van 2016 en Oostenrijk scoorde toen maar één keer. Drie jaar later bereikten de Oostenrijkers, ondanks een nederlaag van 2-0 in de groepsfase tegen Nederland, wel de achtste finales. De latere winnaar Italië was na verlenging te sterk.

“Mijn eerste EK was niet goed van ons. Het tweede EK was het ook niet, omdat er toen nog allerlei coronamaatregelen waren. Dit EK is voorlopig geweldig. Hopelijk wordt het nog mooier. Het optimale scenario is dat we morgen winnen”, weet Arnautovic, die na twee speelronden met Oostenrijk op de derde plaats staat met 3 punten. Nederland en Frankrijk hebben allebei 4 punten. De nummers 1 en 2 gaan sowieso naar de achtste finales. Als Oostenrijk niet wint, moet het hopen als een van de vier beste nummers 3 een ronde verder te mogen.

Arnautovic begon in de eerste groepswedstrijd tegen Frankrijk (0-1) op de reservebank en viel na een uur spelen in. Tegen Polen startte de aanvaller, die aanvoerder was, wel in de basis. Bondscoach Ralf Rangnick wisselde hem in de slotfase, kort nadat Arnautovic een penalty had benut en daarmee de zege (3-1) had veiliggesteld.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment