Piloot in VS neemt 112 vrienden mee op pensioenvlucht naar Hawaï

Louise de GraafDe 64-jarige Keith Rosenkranz zwaaide eind februari na 33 jaar af als piloot bij de Amerikaanse maatschappij Delta Airlines. Voor zijn allerlaatste vlucht nodigde hij familie, vrienden, collega’s en buren uit, die hij meenam voor een trip van 24 uur naar de Amerikaanse eilandstaat. 

Covid

Tegen Business Insider zegt Rosenkranz dat hij op het idee voor de bijzondere afscheidsvlucht kwam doordat veel van zijn collega’s in de coronatijd niet de afscheidsvlucht konden maken waarop ze gehoopt hadden. 

“We hebben toen veel vluchten naar Europa geannuleerd. Een vriend van me kon alleen van Atlanta naar Orlando en terug vliegen. Hij kreeg één ticket voor zijn vrouw, en dat was het.”

 

Rosenkranz, die voor hij begon als commerciële piloot voor de Amerikaanse luchtmacht vloog, kreeg medewerkerskorting op het charteren van een vliegtuig, maar moest toch nog diep in de buidel tasten voor zijn afscheid. 

Jaarsalaris

De trip kostte hem ‘een goed jaarsalaris’, maar dat was het volgens hem meer dan waard. “Zoiets groots kunnen doen is eigenlijk onbetaalbaar, zo’n wervelende reis met familie en vrienden. En je wil straks ook niet de rijkste man op het kerkhof zijn.”

Op Hawaï vernieuwde hij onder meer zijn huwelijksgeloften. Nu geniet hij van een welverdiend pensioen, al beschouwde hij zijn baan als piloot ook niet echt als werk. “Ik zeg altijd dat ik niet meer heb gewerkt sinds 1983, toen ik in een supermarkt werkte. Daarna kreeg ik alleen nog betaald om in vliegtuigen te vliegen.” 

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment