Volendam moet van KNVB tot 1 mei salaris Jonk en Kohler betalen

Louise de GraafDe arbeidscontracten van technisch manager Wim Jonk en trainer Matthias Kohler bij FC Volendam worden per 1 mei officieel ontbonden. Dat betekent dat de club nog tot die datum de salarissen van Jonk en Kohler moet doorbetalen. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB bepaald. Het vonnis houdt concreet in dat Volendam nog zes bruto maandsalarissen moet uitkeren.

De technisch manager en de trainer hebben volgens de commissie ook recht op een zogenoemde transitievergoeding en Kohler mag tot 1 mei in de door FC Volendam aan hem ter beschikking gestelde woning verblijven. Jonk en Kohler moeten wel zelf nog bewijzen aandragen bij de commissie dat ze recht hebben op bonussen die ze met Volendam zouden zijn overeengekomen.

Jonk en Kohler vochten eerder bij de arbitragecommissie met succes hun ontslag bij FC Volendam aan. In een beladen spoedzitting op 8 februari oordeelden de rechters dat de Eredivisieclub ten onrechte een verklaring van ‘Team Jonk’ om te stoppen bij de club had geïnterpreteerd als een directe opzegging van hun arbeidscontracten.

Jonk en Kohler verklaarden zich samen met de andere leden van de technische staf op 1 december solidair met de ontslagen voorzitter, de populaire zanger Jan Smit. Ze ondertekenden een emotioneel statement met als kop “Wij stappen op bij FC Volendam. Wij gaan stoppen bij FC Volendam.”

De club zag in die verklaring een verzoek om ontslag te nemen en stopte per direct met de salarisbetalingen. Omdat ze zich niet aan de opzegtermijnen hadden gehouden, vroeg Volendam bij de arbitragecommissie om een schadevergoeding. Die vordering werd afgewezen.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment