6 agenten op de stoep bij Hans Teeuwen na persiflage op Femke Halsema

Louise de GraafDe cabaretier toont zich in woord en gebaar verbaasd over het bezoek van de agenten. “Schamen jullie je niet een beetje voor deze flauwekul?” vraagt Teeuwen, wanneer de agenten mét het wapen vertrekken. De beelden zie je hier:

Aanleiding voor de persiflage van Teeuwen is de demonstratie van pro-Palestinademonstranten afgelopen zondag tijdens het bezoek van de Israëlische president aan de hoofdstad. Daarbij werden leuzen geschreeuwd richting de Israëlische delegatie. Geert Wilders sprak er vervolgens schande van dat Halsema dit had toegestaan, waar demissionair premier Rutte weer op reageerde en Halsema verdedigde.

Onklaar gemaakt pistool

Het pistool is een ook een kwinkslag op het verleden van Halsema zelf. Haar tienerzoon werd in 2019 opgepakt terwijl hij in het bezit was van een nepwapen, nadat hij met vrienden een inbraak had gepleegd in een woonboot. Later bleek dat het om een onklaar gemaakt pistool ging dat van Halsema’s partner was. De zoon werd niet vervolgd door het OM, maar moest zich wel melden bij bureau Halt.

Het filmpje waarin Teeuwen Halsema nadoet, zie je hier:

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie zegt: “Wij kregen vanmiddag een melding binnen van een burger die het filmpje van Hans Teeuwen op internet had gezien, waarop een vuurwapen te zien was. Wij reageren daar meteen op, want we willen vuurwapens van de straat hebben.”

‘Kan nog aanhouding volgen’

Het grote aantal agenten is uit voorzorg geweest, zegt de woordvoerder: “Inderdaad waren er meerdere collega’s aanwezig. Je weet niet of het een echt of een nepwapen is, of er meerdere mensen binnen zijn, of er nog ander gevaar is. We nemen het zekere voor het onzekere. We hebben het vuurwapen in beslag genomen en gaan nu onderzoeken of het echt of nep is. Hans Teeuwen is niet aangehouden. Maar als het wapen echt blijkt, kan er nog een aanhouding volgen.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment