Asperges met gepocheerd ei, oesterzwam en makkelijke Hollandaisesaus

Louise de Graaf



Asperges & koningsoesterzwammen met gepocheerd ei en makkelijke Hollandaisesaus

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 35 minuten 

Ingrediënten

  • 500 gr. witte asperges
  • 2 citroenen
  • Stukje foelie
  • Zout en peper
  • 600 gr. krielaardappels 
  • 4 eieren 
  • 250 gr. koningsoesterzwammen
  • Neutrale olie
  • 30 gr. roomboter 
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 bakje tuinkers

Extra nodig: dunschiller, schuimspaan, bakkwast

Bereidingswijze

Stap 1: Schil de asperges met een dunschiller en bewaar de schillen. Snijd 2-3 cm van de onderkanten af. 

Stap 2: Snijd een schijfje van een citroen.

Stap 3: Doe de asperges, met de foelie, het schijfje citroen en een goeie snuf zout in een ruime pan water. Omdat je de asperges volledig onder water wilt zetten, kun je de schillen van de asperges als een deksel ook in de pan leggen. Breng dit vervolgens aan de kook. Laat 2 minuten koken en draai dan het vuur uit. Laat nog 10-15 minuten staan. Daarna zijn de asperges perfect gaar.

Stap 4: Zet de krielen op met koud water en een snuf zout. Breng aan de kook en kook ze in 10-15 minuten gaar.

Stap 5: Breng een pan met water aan de kook. 

Stap 6: Zet het vuur wat lager, zodat het nét niet kookt.

Stap 7: Breek een ei in een kommetje of soeplepel. Maak met een garde een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer het ei circa 4 minuten, haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo alle eieren.

Stap 8: Verhit de grillpan. Snijd de oesterzwammen in plakken, bestrijk met olie, bestrooi met zout en peper en grill in de grillpan gaar.

Stap 9: Maak intussen de saus: smelt hiervoor eerst de roomboter in een steelpan. Meng vervolgens in een kom de gesmolten boter met de crème fraîche, mosterd, citroenrasp en -sap van de citroenen en breng op smaak met zout en peper.

Stap 11: Leg de asperges, krielen en paddenstoelen op de borden. Leg er een gepocheerd ei op. Lepel de saus erover en bestrooi met tuinkers. 



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment